maandag 25 juni 2012

Lasagne



Dit recept maakt gebruik van 2 voorgaande recepten: zure room  en tomatensaus.

Voor de vulling:

Snij een aubergine een kleine stukjes. Besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden en zout. Laat dit even intrekken. Optioneel kan het even in de food dehydrator.

 

Snij de courgette in plakjes. Ik gebruik daarvoor een snelschiller, een kaasschaaf is echter meer geschikt.



Neem een bakje. Nu gaan we laagjes maken met dunne plakjes courgette. De pasta bestaat hier dus uit plakjes courgette.

Zorg dat de plakjes groter zijn dan het bakje, en bedek de zijkanten ermee. Werk per laag om en om/ verstek.



Begin voor de eerste laag met een dikke laag Ricotta kaas.

De tweede laag bestaat uit tomatensaus en stukjes aubergine.

En tenslotte de derde laag met sour cream en weer stukjes aubergine.

Bedek iedere laag met plakjes courgette. 

Vouw het dicht met de overtollige courgette van de zijkant  en daarop nog wat extra plakjes courgette. Dit is tenslotte de bodem.

Zet het bakje op zijn kop op een bord en haal het bakje weg.

Decoreer met tomatensaus, sour cream en wat blaadjes basilicum.



Rauwe lasagne. Heel lekker en machtig.

1 opmerking: