donderdag 21 juni 2012

Sour Cream / Zure Room

Weer een recept van de kookcursus. Rauwe zure room:)

Ingrediënten:
  • 2 kopjes cashew noten (ongeveer 300 gram)
  • 1 kopje water
  • 3 theelepels zout (of 12 theelepels Sole)
  • 1 lepel Appelazijn
  • 1 theelepel Kokosolie


Eerst de cashewnoten in de Blender. Als de blender het niet trekt kan je alvast wat water erbij gieten. Als de cashewnoten verpulvert zijn de rest van de ingrediënten toevoegen en goed laten mixen door de belnder.

Proeven of de zuurgraad naar smaak is. Eventueel wat extra azijn/zout erbij. Of misschien juist wat extra kokosolie als het te zuur is.

Eerst begon ik met 1 kopje cashew noten, maar toen was het nog te vloeibaar. Lekker dik is de bedoeling. 1 kopje cashewnoten met een half kopje water werkt dus waarschijnlijk ook.



Bewaren in de koelkast. Te gebruiken als dressing voor andere gerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen