dinsdag 26 april 2011

Gevulde paprika met roomkaas

De frisse Duitse wind bij Unlimited Health heeft Mac Cheese geïntroduceerd als side dish. Heb ik laten staan omdat die 7 euro was. Google verwees me naar deze site.

Het resulteerde in iets wat me nog het meeste deed denken aan roomkaas. Enige ingrediënt: gefermenteerde macadamia noten.

Wat we niet meer hadden wat was een kaasdoek. Die was gesneuveld tijdens de verhuizing. Dus eerst een mooie kaasdoek gekocht bij Duikelman.Toen de nootjes in de Blender. Niet te veel, want ze zijn vrij prijzig en het was even proberen of dit überhaupt gaat lukken en eetbaar is. Zoveel water erbij dat de nootjes onder water staan.Nadat de blender haar werkt had gedaan blijft er een soort deeg substantie over. Doe dit in de kaasdoek. En rol de kaas doek stevig dicht.Daarna deze vreemde installatie gebouwd om druk op de kaasdoek te houden. De kaasdoek zit in het vergiet, met een schaaltje ondersteboven erop. Vervolgens de vaas bloemen erop om druk te houden.Iets meer dan 24 uur later was het klaar. Nog een paar dagen in een gesloten doosje in de koelkast bewaard. Toen de gevulde paprika gemaakt. Het derde ingrediënt is verse bieslook. Dit maakt een hele lekkere combinatie. Los is de kaas beetje tam, maar zo is het een hele frisse snack.

Duidelijk een gerecht voor iemand met teveel tijd. ;)

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me heerlijk! Bedankt voor het recept, die ga ik zeker eens maken. Eerst eens de macadamia's kopen, want die zijn idd behoorlijk prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra. Heel veel plezier met het fermenteren van de noten. :) Binnenkort komt er nog een recept met een kaas doek. Groetjes. Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ton,

  Leuk!!! Ik moet echter eerst ook nog aan kaasdoek zien te komen. Tjonge, wat verschillen die van prijs zeg. Maar dan ga ik dit recept zeker maken want ik ben dol op paprika en roomkaas (wat nu dus niet meer "mag").

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Petra. Een kaasdoek is gewoon een stuk katoen. Snap ook niet dat dit zo duur moet zijn in sommige kookwinkels. :)

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. help noten fermenteren???? kan iemand mij dat uitleggen of zal ik eerst ff gaan googlen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Su :) Welkom.

   Fermenteren is plat gezegd een rottingsproces. Maar wel eentje waarbij gezonde bacteriën ontstaan.

   Wat niet duidelijk is beschreven als ik het nu terug is lees: het enige ingrediënt is macadamia noten. Het proces van 24 waarbij waarbij er druk op de kaasdoek wordt gezet zet vervolgens de fermentatie van deze noten in gang.

   Wikipedia heeft een artikel over fermentatie waar het veel beter beschreven staat dan ik dat kan. :)

   Nog een receptie op basis van fermentatie:
   Cashew yoghurt.

   Groetjes,Ton.

   Verwijderen