donderdag 2 juni 2011

Amandelnotenboter / puree (rauwe melk;)Voorheen kocht ik altijd kleine potjes amandelboter, als ingrediënt voor bijvoorbeeld in de bananen roomtaart. Totdat ik dit product tegen kwam. Leek waanzinnig duur, 32.50 voor een pot. Er was een klant in de winkel die zei dat je hier amandelmelk mee kon maken. Een dadel erbij en je had al een heerlijk drankje. Bovendien is het een kilo, een pot gaat echt lang mee is mijn ervaring inmiddels. En het is helemaal rauw. Dit product is van een Zwitserse rawfood chef.Dit gebruik ik als basis voor heel veel smoothies. Het is gewoon zo'n lekker spul.

Mensen denken altijd dat je voor calcium melk moet drinken. Maar melk kost heel veel energie om te verteren en bovendien vind ik gezien de bio industrie melk zeker geen zuiver product. Amandelen zitten vol met calcium, maar ook magnesium, koper, zink, B6 en riboflavine/vitamine B2 en eiwit.

Heel fijn basis product om in de kast te hebben voor dessert, sausje, soepen en zoals al genoemd smoothies.

5 opmerkingen:

 1. dank je voor deze post ,.. ik vind de prijs echt een beetje hoog maar ben raw groentje dus begin net maar wil wel graag lekkere dingen kunnen maken om mijzelf erbij te houden! Maar je hebt me overtuigd ik zal zo'n prijzige pot aanschaffen! zonnige groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Su. :)

   Ben nu bijna 3 maanden van huis en kan deze amandeelpuree nergens krijgen.
   Kan je vertellen dit is het eerste wat ik zal kopen als ik weer terug ben. Samen met rauwe Cacao nibs, banaan en dadels in de blender, jummie. :)

   Heb nog gebruikt gemaakt van Artisana amandelboter, ook lekker maar deze puree is toch veel beter. En ook goedkoper omdat zo'n pot veel langer mee gaat.

   Verwijderen
  2. IK HEB EEN MATSTONE JUICER EN MAAK MIJN EIGEN AMANDELPUREE HIERMEE! VAN DE PULP KAN IK WEER KOEKJES - BROOD - OF TAARTBODEM MAKEN, EEN ECHTE AANRADER DEZE JUICER.

   Verwijderen
  3. mag ik vragen hoe je dat doet? Heb nl net zelf een Matstone aangeschaft en het lijkt me wel een idee. Zeker het verwerken van de pulp voor gebak!

   Verwijderen
 2. De puree is ook te verkrijgen bij Unlimited Health. Ben ook een raw-groentje en heb afgelopen week amandelmelk met amandelen gemaakt. Wat een zooitje wordt dat maar wel lekker! Meteen de puree besteld, dat scheelt toch wel even werk :)

  BeantwoordenVerwijderen