zaterdag 17 juli 2010

Wortel Muffins

Deze Wortel Muffins zijn gebaseerd op een recept uit het boek Rauwe smaak sensaties.



Pers wortelsap. Het sap zelf kun je ergens anders voor gebruiken.




Dit zijn de ingrediënten:
  • 3 kop wortelpulp (overblijfsel van de sapcentrifuge als je wortelsap perst)
  • 1 kop geweekte rozijnen
  • 1/2 kop gemengde noten (origineel recept was macadamianoten, maar hadden we niet)
  • 3 eetlepels rauwe agave siroop
  • 2 eetlepels cocos boter
  • snufje zout
  • vanille poeder (wij hebben verse vanille gebruikt)




Vanille stokjes opensnijden met een scherp mes. Schraap de vanillepoeder eruit. Je kan natuurlijk ook vanille poeder gebruiken.

Maal alle ingrediënten, behalve wortelpulp en rozijnen in een foodprocessor (Magamix). Roer later met de hand de wortelpulp en rozijnen er doorheen.




Maak mooie vormpjes op de teflon vellen van de food dehydrator. Laten drogen. Als de bovenkant droog genoeg is omdraaien.




Mijn moeder was op bezoek en die heeft ervan genoten!

1 opmerking: