woensdag 28 juli 2010

Kokos-banaan smoothie



De zon schijnt weer na een paar dagen regen, altijd lekker om dan iets met kokosnoten te maken. Ze liggen weer volop bij de Chinese supermarkten.



Ingrediƫnten:
  • 1 kokosnoot
  • 1 banaan
  • 2 dadels
  • Rauwe cacao nibs
  • Lepel amandelpuree
Maak de kokosnoot open. Zorg dat het gat groot genoeg is dat je er met een soeplepel in kunt. Giet het kokoswater in de blenderkom. Schraap met een lepel het zachte vlees eruit en doe dat bij het kokoswater. Doe de gepelde baan, dadel zonder pit, de cacao nibs en een lepel amandelpuree er ook bij. Even in de blender, niet te lang.

De cacaonibs hebben het voordeel dat je de smoothie eerder 'eet' dan drinkt. Ze kunnen het ook een beetje bitter maken. Voeg dan extra dadels of agavesiroop toe. Je kunt de smoothie ook wat dikker en nog voedzamer maken door er wat lijnzaad bij te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen