Heel lekker, simpel en puur. Wel een food dehydrator voor nodig.
Boerenkool wassen. Uitkloppen tot het droog is. Dan langs de stronk, met een scherp messen het blad langs de steel afsnijden. Als er grote stukken zijn maak die kleiner.
Maak een sausje in de blender, ingrediënten:
- Spaanse peper
- Olijf olie
- Citroen sap
- Zout
- Edelgist vlokken
- Sesam zaad
Doe dit in de dehydrator op een teflon sheet.
Omdraaien is niet echt nodig. Droogtijd: paar uur. Haal wel de sheet weg op een gegeven moment, zodat de onderkant ook kan drogen.
Deze chips worden ook lekker gevonden door mensen die rawfood verder niet kennen. :) (gewone mensen ;P)
Wat een leuke snack, ik ga dit zeker proberen! Nog even uitvissen wat die edelgistvlokken zijn en doen :-)
BeantwoordenVerwijderenPS ik vind je site enig!!!!
Hoi Milly. Dankjewel, leuk weer van je te horen :)
VerwijderenZo ziet de Edelgist eruit die ik koop. Verkrijgbaar bij de reformwinkel en natuurwinkel/ekoplaza.
Andere recepten met edelgist:
boekweitcrackers
Spinazie mouse
:) Veel kookplezier. Groetjes, Ton.