woensdag 18 januari 2012

Recept: Boerenkool Chips

Heel bijzonder gerecht dat we van een kok van Unlimited Health hebben geleerd. Helaas is zij inmiddels om persoonlijke redenen weer weg.

Heel lekker, simpel en puur. Wel een food dehydrator voor nodig.

Boerenkool wassen. Uitkloppen tot het droog is. Dan langs de stronk, met een scherp messen het blad langs de steel afsnijden. Als er grote stukken zijn maak die kleiner.



Maak een sausje in de blender, ingrediƫnten:
  • Spaanse peper
  • Olijf olie
  • Citroen sap
  • Zout
  • Edelgist vlokken
  • Sesam zaad
Neem een kom. Doe wat boerenkool in de kom. Giet de saus erover heen. Ga dan de saus de boerenkool stevig masseren. Zodat de saus overal op de boerenkool terecht komt. Als dat gebeurd is strooi nog wat edelgist vlokken erover om het krokant te maken.



Doe dit in de dehydrator op een teflon sheet.



Omdraaien is niet echt nodig. Droogtijd: paar uur. Haal wel de sheet weg op een gegeven moment, zodat de onderkant ook kan drogen.



Deze chips worden ook lekker gevonden door mensen die rawfood verder niet kennen. :) (gewone mensen ;P)



2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke snack, ik ga dit zeker proberen! Nog even uitvissen wat die edelgistvlokken zijn en doen :-)

    PS ik vind je site enig!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Milly. Dankjewel, leuk weer van je te horen :)

      Zo ziet de Edelgist eruit die ik koop. Verkrijgbaar bij de reformwinkel en natuurwinkel/ekoplaza.

      Andere recepten met edelgist:

      boekweitcrackers
      Spinazie mouse

      :) Veel kookplezier. Groetjes, Ton.

      Verwijderen