zaterdag 14 januari 2012

vanuit Sydney - TarwegrasHet maakt me geen Abel Tasman; vandaag vers tarwegras in Sydney ontdekt.Sinds Frood gesloten is haal ik nog maar sporadisch wheatgras, af en toe bij Sap & zo in de Kinkerstraat als ik langs fiets.

In George Street, downtown Sydney verkopen ze vers gras, geknipt waar je bij staat. Het lekkerste was eigenlijk het gigantisch stuk mango wat ik erbij kreeg. Ik kreeg de indruk dat de jongen achter de bar het anders een beetje sneu voor me vond. ;-)

In de kelder van The Galeries, 500 George Street:


Grotere kaart weergeven

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Ik geniet mee van je (eet)avontuur in Australiƫ. En na gisteren mijn eerste eigengemaakte vers geperste tarwegrassap gedronken te hebben begrijp ik dat stuk mango van de verkoper wel .... bleh wat stinkt dat spul en die smaak blijft lang hangen. Hopelijk leer ik het nog drinken!
  Geniet van je mooie reis.

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra :) Leuk om van je te horen.

   Dankjewel.

   Heb het al eens ergens geschreven, maar mijn lief moet er van kokhalzen. :) Ann Wigmore, de gras pionier, zegt dat het shot het beste op nuchtere maag genomen kan worden en daarna ook even niks anders nemen zodat het lichaam het goed kan opnemen.

   Als ik het mij goed herinner heb jij een hele grote zak tarwezaden in huis. Dus je kan goed oefenen. ;)

   David Wolfe zei vorig jaar in Amsterdam dat hij zoveel tarwegras had gedronken dat hij bijna moest overgeven als hij een vers gemaaid grasveld rook. :)

   Groetjes, Ton.

   Verwijderen
 2. Hoi Ton,
  Dat kokhalzen kan ik me wat bij voorstellen, dat stond ik bij de lucht in de (open) keuken en huiskamer al bij de eerste keer. Ik denk dat mijn lichaam er niet aan toe is of het niet (meer) nodig heeft. Anders reageer ik niet zo. Even niet dus maar, dat zaad wacht wel ;-)

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen