donderdag 8 april 2010

Rauwe smaak sensaties
Rauwe smaak sensaties van Helen Beliën is een van de weinigen rauwe kook boeken in het Nederlands. Ze doet in dit boek simpel maar krachtig een hoop heerlijke gerechten uit te doeken.

Voor haar is rauw eten Sattvic eten. Puur gezond eten voor een fijn spiritueel leven. Ze begint dan ook Tamas (traagheid) /Rasjas (overactiviteit) /Sattva (puurheid) uit de doeken te doen. Daarbij gaat ze veel verder dan anderen raw foodies. Zo vindt ze champignons, prei, uien, knoflook en cacao ook niet puur. Terwijl dit ingrediënten zijn die je toch vaak terug ziet in andere rawfood kook boeken.

Dit boek heb ik tegelijk gekocht met mijn Food Dehydrator en ik wou dat ik het al eerder had gekocht. Als ik iets wil maken is dit toch altijd het eerste boek wat ik erbij pak.

Heerlijk lekker alles gewoon in het Nederlands. Ja laat ik eerlijk zijn; veel ingrediënten kende ik niet eens voordat ik met raw food begon, laat staan in het engels.;)

2 opmerkingen:

 1. Goeiemorgen Ton,

  Blij dat je nog aan het bloggen bent !
  Het is hier nog heel moeilijk om aan goeie dingen te geraken, ik moet echt bij elk gerechtje dat ik wil proberen online bestellen (unlimited health en mastercare..)en dus stel ik het vaak uit en maak maar een salade (en fruitsla en shakes)...Zo heb ik wel een tijdje geleden de Italiaanse crackers en de gewone crackers bij UH besteld want ik was er op uit dit eens te proeven om eventueel zelf te gaan experimenteren met de oven op lage temp en mss later een dehydrator aan te schaffen...wat ik je wilde vragen, dat bittere, is dat eigen aan een rauwe cracker is dat een 'get used to taste' of gewoon het soort cracker dat ik geproefd heb ?
  Alvast bedankt voor je tips/ervaring hierin... groetjes,
  sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sabine. Leuk om weer van je te horen.

  Heb mijn lief ook even gevraagd, maar wij herkennen ons niet in een bittere smaak. Maar de crackers zijn wel een levend vers product. Dus ze verschillen nogal eens van smaak. Misschien heb je de Tamari geproefd.

  Ik heb crackers laten proeven aan mensen die niet into rawfood zijn en krijg meestal positieve reakties. De crackers zijn wel erg machtig voor
  mensen die ze niet gewend zijn.

  Wat je kan proberen, als je oven niet op 40 graden kan; de deur een stukje open laten staan. Die tip heb ik een keer ergens gelezen, maar niet zelf geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen