vrijdag 5 maart 2010

MacaMaca heb ik leren kennen toen op vakantie sprak met iemand over Spirulina en andere superfoods. Ze vroeg of ik ook Maca kende? Nee dat kende ik niet. Ook een superfood vertelde ze en vooral bekend van het libido verhogende effect. Daarom wordt Maca wel eens de natuurlijk viagra genoemd.

Toen ik thuis was googlen natuurlijk. Ik kwam op vage sites terecht. Maar het is ook gewoon te koop bij de rawfood winkels waar ik kom.

Ik heb inmiddels 2 soorten geprobeerd. Maca blend, op de foto links in de gele verpakking en het merkloze Maca poeder, beide bij Unlimited Health in de winkel gekocht. De laatste is wat goedkoper , sterker en lekkerder van smaak. Inmiddels hervul ik het handige gele blik met merkloze Maca poeder. :) Ik gooi een schepje in mijn smoothies.

De zogenaamde libido effecten geloofde ik niks van, maar het is echt zo. Mijn sex leven is zeker verbeterd sinds ik dit gebruik. Ik zeg maar gewoon zoals het is: harder en vaker zin. :)

Lekker hoor, zo'n rawfood dieet. :)

6 opmerkingen:

 1. ik vind het wel erg bitter en vies. ik heb tot nu toe alles verpest wat ik had gemaakt, door het er in te doen :( of moet je nog minder dan een thee lepel gebruiken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lumi,

  Leuk om van je te horen. Ik doe inderdaad altijd een klein schepje.

  Vanochtend naar aanleiding van je vraag even een schepje zo genomen, echt lekker is het inderdaad niet. Omdat ik een schep in mijn smoothies doe valt dat verder niet zo op; daar zitten genoeg lekkere dingen in.

  Misschien nu ook even vermelden, het libido effect is niet meer merkbaar. Misschien gewenning. Ik maak wat ik nu heb nog op en dan stop ik een tijdje. :)


  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk ook eens op www.denotenkoerier.nl.
  Wij verkopen de biologisch gecertificeerde maca ook sinds kort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is het beste om iedere vierde week, een week te stoppen met Maca. Hierdoor versterkt het het effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, bedankt voor de tip :)

   Hoe lang stoppen?

   Groetjes, Ton.

   Verwijderen
  2. Beetje te snel gereageerd, er staat duidelijk 1 week stoppen.

   Ik kan het inmiddels beamen. De effecten zijn weer helemaal terug als ik regelmatig stop met Maca poeder.

   Dankjewel:)

   Verwijderen