zondag 24 juli 2011

Medjoul dadels bij Dirk

Dirk heeft een erg strakke aanbieding (EU 5.99 voor 1KG) wat betreft Medjoul Dadels. Zijn goed van smaak en lekker plakkerig. Meteen 4 dozen gehaald. :)

25 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Zijn deze biologisch? En wat is de prijs op het moment?

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra :)

  Prijs er nog even bij gezet. Dankjewel. :) Ze zijn niet biologisch denk ik. Ik haal mijn dadels normaal gesproken altijd bij de turk omdat die zoveel lekkerder zijn dan dadels van de natuurwinkel en ik ze ook gewoon te duur vindt daar. Geloof al snel +20 per kg. Ik ben groot gebruiker. ;)

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ton, dank je wel voor de prijs. Ik durf niet-biologische dadels niet aan, vanwege het grootverbruik van anti-pesticiden. En veelal krijgen de dadels ook nog een laagje van een naar stofje om ze te laten glanzen.
  Ik ben ook een grootverbruiker (zullen we samen een handeltje beginnen? ;-D ) maar ben toch wel benieuwd waar jij ze allemaal voor gebruikt??!!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de EU hebben we wat wetten m.b.t. de voedselveiligheid, en met nam de pesticiden residuen alsmede andere gebruikte stoffen als coating. Die glanzing wordt met een suikeroplossing bereikt, bijv glucosesiroop.
   Een blik in de database RASFF, waarin alle EU "Keuringsdiensten van Waren" hun negatieve bevindingen moeten publiceren, leert, dat er sinds 1979 NIET EEN over dadels geplaatst. zie https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/?event=SearchForm&cleanSearch=1#
   Er worden ca 75.000 tests per jaar gedaan door de Overheidsdiensten over pesticide residuen over alle EU lidstaten.
   Zo'n beetje dus dezelfde kans als een sneeuwstorm boven de dadelpalmen in Tunesiƫ, Saoedi Arabie, Zuid-Israel enz.

   Verwijderen
  2. los ervan of ze biologisch zijn of niet, heb ik de medjoul dadels nooit vertrouwd. de grootte al niet, maar ze komen meestal ook van ontransparante leveranciers en producenten uit onbetrouwbare landen als de US en Israel. met de Yogi & Yousef ging daar een wereld voor mij open. Wild dadels rechtstreeks uit Saoudische oases en een transparant bedrijf waar je nog eens een eerlijk antwoord krijgt. Mijn rawfood restaurant (Alchemist Garden) is er al jaren zeer dankbaar voor!

   Verwijderen
 4. Hoi Petra. Je spreekt wijze woorden wat betreft biologisch. Wat dat betreft denk ik nog teveel met mijn hoofd (portemonnee) in plaats van mijn hart. Bij Ekoplaza liggen Medjoul dadels - zien er goed uit - voor 18 euro de kg. Waarvoor ik ze gebruik: Straciatella ijs, Bananen Roomtaart, allerlei smoothies en gewoon als tussendoortje. Dat is het eerste waar ik zo op kom. Altijd fijn om in huis te hebben.

  Groetjes, Ton. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ton,

   Wij leveren ook verse dadels zacht en volzoet maar nog voordeliger. Onze dadels zijn onbespoten, daar hebben de boeren gewoon geen geld voor. Ik ben erg nieuwsgierig naar je smoothies. Als je wilt kunnen we e.a. uitwisselen. Kijk maar eens op www.primofinfruit.com. Ik hoor graag van je.

   Verwijderen
 5. Hoi Ton,

  Heel begrijpelijk toch, dat je portemonnee spreekt! Maar met dadels zou ik toch uitkijken. Wees dan maar wat rottiger voor je portemonnee en liever voor je gezondheid! Tenslotte is de dadel een belangrijk voedingsmiddel op je menu. Nu kocht ik laatst 1 kilo biologische dadels bij Ekoplaza, van het merk Terrasana. Die prijs lag rond de 10 Eu. Ze zijn natuurlijk lang niet zo lekker als de medjoul dadels, maar deze gebruik ik voor de recepten en dan week ik ze voor. Zo denk ik ook nog wat aan mijn arme portemonnee ;-D Misschien is dat een idee voor je. Voor het tussendoortje gaat er natuurlijk niets boven de verse medjoul dadel :-P

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ton,

  Wat een leuke blog heb jij hier. Ik heb het van voren naar achteren gelezen, en vind het erg leuk, ook omdat jij in de buurt bent, en in het neder;ands schrijft misschien. maar goeie tips, leuke recepten... dankjewel ! ga zo door, alsjeblieft !

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ton,

  Ik ben vorige week begonnen aan mijn 'Raw avontuur'. Ik doe het zelf voor 70%. 's Avonds eet ik nog wel wat vis en gestoomde groente. Bevalt tot nu toe erg goed!

  Overdag bestaat mijn dieet hoofdzakelijk uit bananen en dadels vanwege de koolhydraten. Eergisteren heb ik een grote 1 kg doos Medjoul dadels gekocht bij de groenteboer. Ze zijn echt heerlijk. Alleen nu lees ik op je blog dat ze waarschijnlijk zijn bespoten en zijn voorzien van een glanslaagje. Waar kun je controleren of dit echt het geval is? Heeft het ook serieuze consequenties voor je gezondheid?

  Hoor het graag.

  M.v.g.
  Justin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Justin,

  Gefeliciteerd met de nieuwe weg die je bent ingeslagen. :)

  Wat betreft de gevolgen voor je gezondheid van deze dadels. Ik durf het niet te zeggen. Zelf eet ik niet 100% biologisch, maar wel heel veel.

  Ik probeer vooral op mijn gevoel af te gaan. Van de week zag ik bij Marqt prachtige biologische dadels liggen en die waren inderdaad zo mat zwart als ze tegenwoordig PC Hoofdstraat tractors spuiten. ;) Dat geeft wel te denken. De jullie reacties op dit artikel heeft mij dus ook aan het denken gezet.

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hopenlijk zijn dit geen barcode 729 dadels!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geachte mevrouw/meneer,  Hiermee wil ik graag informeren naar de prijzen van Medjoul dadels:

  =Dadels medjoul goud 5kg en 1kg.

  =Dadels medjoul jordan valley jumbo 5kg/1kg.

  Het gaat om afnamen per pallet en bedoeld voor EU land en niet voor de nederlandse markt.

  Mocht u beeld materialaal hebben dan onvang ik het graag van u.

  Afnamen zullen voortdure3n tot eind van Ramadan of midden augusts 2012.

  Wij hebben zoveel afnamen van 5 als van 1 kg verpakkingen.

  Graag uw antwoord met spoed.

  Vriendelijk groet.

  H.Belali

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Huiswerk voor de NVWA (Voedsel en warenauthoriteit): De importeurs en distributeurs van dit lekkers aan de wet houden. nl. Vermelden van de ingrediƫnten, hulpstoffen, allergenen en 'last nut nut nog least' de THT datum!
  Dit forum, gezellig dat wel, kan dan veel korter.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. voor werkelijk goede en grote dadelsop,de wekelijkse markt 39,50 eur.kg. Waar zijn er goedkopere?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze dadels komen uit Israel. Grote kans dat ze ook nog eens illegaal geteeld zijn in de nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden. Als je niet wilt meebetalen aan onderdrukking, bezetting en apartheid laat je deze dadels liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een kul verhaal.

   Verwijderen
  2. Jammer genoeg is dit echt waar. Met het sponsoren van israelische producten stimuleer je de bezetting van Palestijnse gebieden. Met bulldozers worden Palestijnse huizen vernield om plaats te maken voor Israeliers en staan er Palestijnen op straat

   Verwijderen
  3. Veel van deze dadels komen van firma Mehadrin. Deze zou je links moeten laten liggen ("Buycotten"). Net als Jaffa sinaasappels. http://www.docp.nl/weren-nederzettingenproducten-door-supermarktketens-positieve-stap/

   Verwijderen
 14. Hey there, I live in Maastricht and i'm looking to purchase alot of dates (going high-carb vegan). Any ideas where i can get them at a good price? I'm a poor student, need to save me some cash! Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. is er nog meer informatie nu up to Date over de medjools, ik zoek namelijk grootverpakking, ze gaan er hier heel snal doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.mehadrin.nl/nl/biologische-medjoul-dadels/
   hier net zelf een 5kg doos van besteld, Tip meld je eerst aan voor de nieuwsbrief door te registreren krijg je namelijk 20% korting op je eerste bestelling ;)

   Verwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jammer dat deze door kolonisten in bezet gebied worden geteeld

  BeantwoordenVerwijderen