zondag 26 juni 2011

Rauwe Sushi

Rauwe sushi, heerlijk en vrij vlotjes te maken.Om te beginnen, koop nori vellen. Die kan je vinden bij de natuurwinkel.

Daarop smeren we rauwe notenpasta. De echte die-hard raw foodie maakt die helemaal zelf natuurlijk. Wij mengen de notenpasta wel met avocado, tamari, wasabi en wortel snippertjes (zie beneden), zie beneden. Meng dit in de blender.

Smeer de nori vellen hier mee in:Hak wortel in kleine stukjes, snelste gaat dit met een food processor. Leg een laagje wortel op de notenpasta. Deze stukjes wortel zitten ook al in de notenpasta mix hierboven.Vul daarna de Sushi met wat je wil. Zoals:
 • Avocado
 • Komkommer
 • Rooie paprika
 • Paddestoelen
 • Veel kiemen


Daarna rol je het gevulde vel op met een sushi rol matje. Verkopen ze op vele plekken, zelfs de grotere Albert Heijn; kijk in het oosters rek.Snij de sushi daarna in stukjes:Serveren kan met het notenpasta sausje, extra scherp gemaakt met extra tamari en wasabi. Maar meer traditioneel serveren met alleen tamari en wasabi. En japanse stokjes als bestek.

Let wel op dat tamari een beetje tarwe bevat en dus niet 100% gluten vrij is. Mijn lief die een gluten allergie heeft kan dit wel eten, waarschijnlijk door de lage tarwe dosering.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  ziet er weer heerlijk uit!!! Ik krijg nog een teveel aan recepten zo. En de boodschappenlijst wordt ook te lang.
  ;-D

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ik heb net nori vellen gekocht vandaag ! ben benieuwt..

  BeantwoordenVerwijderen