dinsdag 19 juni 2012

Rauwe Cacaonibs bij Ekoplaza


Ekoplaza begint langzaam met rauwe producten. Ze hadden al een tijdje de Lovechock bars van Laura Levensvuur (niet bij hun kopen, te duur! Koop ze bij Delicous foods).Maar nu beginnen ze langzaam met andere producten ook. Deze cacao nibs vielen me op qua prijs. 4.95 voor 250 gram is verdacht goedkoop! Benieuwd hoeveel dat straks wordt als klanten eenmaal 'hooked' zijn. ;)

Ik heb ze vergeleken met mijn favoriete nibs van Navitas en ze zijn vergelijkbaar. Erg goed dus. Gangbare prijs elders in NL is nu 8.95.Ik ga een voorraadje inslaan, voordat de prijsstijging inkickt. (2e chocolade topic in 1 week, het is toch echt mijn lief die 7 maanden zwanger is, niet ik ;)

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Twee vraagjes :-)
  Wat kosten de lovechock repen op het moment?

  En waarom eet jij cacao? Er is namelijk nogal wat discussie over, en het zou vallen onder stimuleren middelen zoals koffie e.d. en dus niet zo goed voor je zijn. Ik moet zeggen dat ik chocola heerlijk vind en er ook echt heel goed op reageer vlak na het nuttigen. Maar ik heb wel het idee dat de volgende dag mijn lijf er moeite mee heeft. Het lijkt toch wat zwaar of voor mijn lever of voor m'n bijnieren.

  Je begrijpt het ... ik hoor natuurlijk graagggg een praatje pro cacao ;-)

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra:)

   Moest even checken wat ze nu kosten bij Delicous foods. Ekoplaza: 3.00, Marqt: 2.50 Delicous Foods: 2.50.

   En ik denk dat jij het antwoord al weet :)

   Ik ken de discussie. Toen ik bewuster ben gaan eten heb ik heel lang niks met Cacao gegeten. Destijds had Helen het ook niet in haar winkel - niet sattvic, totdat ze een webshop overnam en veel van die klanten kwamen juist voor de rauwe cacao.

   Iemand op de Noordermarkt (die mevrouw die haar zoon alleen rauw eten geeft) zei een keer tegen me dat Cacao nibs in een smoothie goed zijn zodat je die niet drinkt maar ook kauwt. Dat ben ik toen gaan proberen en dat beviel me goed.

   Even terzijde, toen we in Sydney een goedkope blender hadden realiseerde ik me dat ik ze het lekkerste vindt als de cacao nibs pas als allerlaatste erbij gedaan worden. Alleen een korte puls blend zodat ze er doorheen gemixed zijn, maar niet verpulverd. Thuis deed ik ze er altijd meteen bij in mijn Blendtec en dan blijft er niet veel van over.

   Cacao poeder ben ik overigens geen fan van.

   Anyway, ik vind het gewoon lekker dus:)

   David Wolfe heeft een heel boek geschreven over de voordelen van rauwe cacao. Ik heb er wel eens vluchtig in gekeken maar daar snapte ik weinig van. :)

   Ik weet het verder ook niet. Maar blijkbaar geeft jouw lichaam wel een duidelijk signaal af. Als ik het een tijdje niet krijg ik er op gegeven moment wel weer trek in.

   Wilde een heel kort antwoord geven, is niet gelukt :)

   Groetjes Ton.

   Verwijderen
 2. Hoi Ton,

  Ha, en dan denken dat leven in Amsterdam duur is. Is het ook wel, maar die Lovechock is er dan maar mooi goedkoop. Maar helaas wel in winkels die moeilijk bereikbaar voor me zijn. Nou ja, ik gun de stedelingen ook een koopje ;-)

  Heerlijk hoor, je woont daar echt in het Walhalla. Alles is verkrijgbaar, en daarvoor hoef je alleen maar even op de fiets te springen. Nou ja, ik heb hier schone lucht en stilte. Dat is ook wat waard ;-)

  Yup, ik ben bang dat ik naar mijn lijf moet luisteren. Hopelijk zal de acceptatie van cacao in de toekomst beter gaan. Misschien moet ik eerst nog herstellen. Ik heb begrepen dat een detox wel jaren kan duren. Jarenlang gif erin stoppen heeft als gevolg dat de detox ook wel wat lang duurt, denk ik zo. Daarna of wellicht tijdens dat proces het herstel.
  Ik zal af en toe de proef op de som nemen.

  Vaak word ik ook voor de gek gehouden door mijn eigen lijf. Zeker nu nog in deze fase. Honger naar koffie, brood, kaas ... en dan weerstaan. Brood lukt niet altijd omdat ik (eigengebakken spelt-)brood in huis heb, maar de rest heb ik niet in huis dus dat lukt me goed.

  Af en toe een heerlijk nieuw rauw recept proberen werkt heel motiverend. En op tijd eten, want leer je eigen lijf maar eens kennen en de trek en honger te herkennen. Zelfs dat valt niet mee. Hoe ver kan een mens van de natuur afstaan ... nou, een heel eind hoor!

  Afijn, heel verhaal. Kort samenvattend: dank je wel voor alle inspiratie en antwoorden Ton!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen