dinsdag 5 juni 2012

KeelpijnBen al meer dan een week verkouden. Niet vaak last van en zeker niet zo lang. Daarom dit simpele recept geprobeerd.

Ingrediënten:
 • 1 eetlepel honing (verzacht de keel)
 • 2 eetleps vers geperst citroensap (vitamine C)
 • vleugje cayenne peper (ontstekingsremmend) 
Vroeger had ik Citrosan genomen maar dit helpt ook en smaakt goed. :) Ik heb wel iets meer genomen; meer een half glas citroensap met wat lekkere rauwe honing en flink wat cayenne. :)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Verkouden? Hoe kan dat nu voor zo'n gezond levend rauwe Amsterdammer? ;-)

  Hieronder een stukje tekst van de site www.groenedag.org:
  "Verkouden, grieperig of in de ban van virussen ? Gebruik Aerobic 3 tot 5 maal per dag : twintig tot dertig druppels op een lepeltje honing. Voor de rest gebruik je deze dag liefst alleen kruidenthee en vers vruchtensap. Het helpt je snel over dit ongemak heen."

  Sterkte!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra.

   Leuk om van je te horen. :) Hoop dat het goed met je gaat.

   Niet menselijks is mij vreemd. :)

   Ik ken Aerobic niet. Het is te krijgen op de website van UnlimitedHealth volgens Google. Zal daar eens vragen wat hun ervaringen zijn.

   Dankjewel!

   Groetjes, Ton (nog niet helemaal beter)

   Verwijderen
  2. Hoi Ton,
   Met mij gaat het opperbest. Dankzij alle informatie van Groenedag houdt ik het rauw eten nu goed vol. Eerder was ik steeds koud en moe. Dus een overstapje naar Ayurveda gemaakt, maar helaas moest ik daarna nodig weer detoxen.

   Even een weetje: als je lid wordt van Groenedag zijn de prijzen interessanter dan die van UnlimitedHealth
   (en ik heb geen belangen in beiden!)

   Sterkte!!

   Groetjes, Petra

   Verwijderen
  3. Hoi Petra,

   Dankjewel. Ben inmiddels weer beter. :)

   Je maakt me heel nieuwsgierig wat betreft de Groenedag.

   Laat je het bezorgen? Heb je nog een aanrader, producten van hun die je bijzonder fijn vindt? :)

   Groetjes, Ton.

   Verwijderen
  4. Hoi Ton,

   Lekker dat je beter bent. Nou aanhouden die gezondheid! ;-)

   Uhm, waar moet ik beginnen over Groenedag? Volgens mij zijn ze leverancier van Unlimited Health van bepaalde producten, zoals hennepzaad, gemalen groene groenten (paardebloemblad, brandnetelblad), bouillonpoeder, geraspte kokos ... teveel om op te noemen.

   Wat ik aan kan bevelen? Alles! De noten, de gemalen poeders, de kruiden, gedroogde vruchten, noem maar op. Op hun site kan je een prijslijst downloaden, en er is volgens mij geen product wat ik niet besteld heb. Nou ja, ik heb er in ieder geval al aardig wat besteld. De boeken zijn ook heel erg aan te bevelen. Geweldige recepten, geweldige toon, geweldige manier van in het leven staan.

   Ik laat het bezorgen, en de kosten daarvan zijn 5 Euro. Ze bezorgen supersnel. Het pakket gaat de dag dat ik het bestel de deur uit. De bezorger staat dan veelal de volgende dag voor de deur te trappelen.

   De prijslijst op de website is voor niet-leden. Voor 35 Euro per jaar ben je lid, waarbij je het voordeel geniet van lagere prijzen en een paar keer per jaar een positief gestemd blad over gezond eten krijgt.

   De informatie op hun website is wat verstopt. Maar als je zoekt op hun producten via google met de toevoeging site:groenedag.org gaat er een bibliotheek open.

   Ik heb het gevoel dat Unlimited Health veel te commercieel is (geworden?). Groenedag staat achter haar boodschap, namelijk gezond eten en dan zoveel mogelijk rauw.

   Kortom ... je begrijpt het ... ik ben wildenthousiast :-D

   Mocht je meer willen weten, mail me dan eventjes: rodeheks at xs4all punt nl

   Groetjes, Petra

   Verwijderen
  5. Hoi Petra

   Dankjewel voor je antwoord! Je inspireert me :) Ik ga hun website en prijslijst bestuderen.

   Groetjes,
   -- Ton.

   Verwijderen