zondag 6 november 2011

Rauwe honing van de koningOp de Noordermarkt heb ik 4 potjes honing gekocht bij een heel aardige mevrouw met passie voor honing. Haar man is imker. Allemaal onbewerkt het potje ingegaan; rauw dus. 5 euro voor 500gram potjes. Ze vertelde dat supermarkt honing vaak wordt gepasteuriseerd/verhit zodat hij niet gaat kristaliseren. Ik had maar 2 tientjes bij me, anders nog meer potjes honing van haar gekocht.

Zie hier de verschillende soorten die ze hebben. Deze kraam is in plaats gekomen van de oude imker waar ik eerder over heb geschreven.

Honing van de koning dus en ze hebben ook hun eigen website.

Vanavond maak ik daarmee deze lekkernij: gekiemde mungbonen, kikkererwten en linzen. Heerlijk met wat zomerhoning erover. Geeft mij direct een hele lekkere zuivere energie.

Meteen opeten nadat de honing erover heen gegaan is, want er komt dan water los. Maar ook dat is heerlijk. Dit is duidelijk een recept voor de levend voedsel fan. :)

Link

14 opmerkingen:

 1. Oooo, een webwinkel met meerdere soorten honing. Ton... wat doe je me aan ;-)
  Dat gaat me geld kosten.
  Wat een onwijs apart recept trouwens. Dat maakt me nieuwsgierig. Ik ga gelijk kiemen en van de week uitproberen :-P
  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra:) Precies de levend voedsel fan die ik in gedachten had. :)

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ton,

  Inmiddels waren de mungbonen en kikkererwten naar hun status van aliens volgroeid en heb ik ze met de honing gegeten. Tjee zeg, wat is dat lekker! Ik had het niet verwacht en was dus blij verrast. Ik vind deze kiemen namelijk gewoonlijk erg sterk van smaak, maar op deze manier is het smullen. Heel erg bedankt voor dit idee!

  Inmiddels heb ik geprobeerd een bestelling te plaatsen op de site van koning honing. Jammer genoeg werkt hun contactenpagina niet. Toch heb ik een bestelling geplaatst en nu is het even afwachten.

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Petra :) Leuk dat dit recept je ook bevalt. :) Grappig hè, dat er water onderin komt te staan op het moment dat de honing erbij komt.

  Mocht je geen contact krijgen met de 'honing koning', laat maar weten, dan vraag ik om hun email adres op de Noordermarkt as zaterdag. Ik wil toch nog langs om stuifmeel/ bijenpollen te kopen.

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ton,

  Het blijft akelig stil vanaf het front van de honingkoning. Als jij voor mij een email adres kan bemachtigen, zou je mij een blije honingliefhebster maken :-D

  Waarvoor en hoe gebruik jij stuifmeel en bijenpollen? Voer voor een nieuw artikeltje misschien? Geen idee wat ik daarmee zou moeten namelijk. Word ik daar weer gezonder van?

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Petra :) Stuifmeel heb ik nog geen ervaring mee. Maar iemand heeft mijn interesse gewerkt dus ik wilde het eens proberen. Diegene tipte mij ook over de honingkoning.

  Dit weekend gaat helaas nog niet lukken, wij gaan een weekendje weg. Ik ga wel proberen een andere lokale imker daar te bezoeken. En met een beetje geluk kom ik terug met het recept voor deze taart. :) :)

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ton,

  no problem :-)
  Ik las ook je nieuwste artikel waarin je schrijft dat het belangrijk is lokale honing te kopen. Dus ik ga hier nog eens wat meer op onderzoek. Ik woon op het platteland dus er zal hier verdorie toch genoeg honing te koop moeten zijn ;-)
  Ik heb inmiddels ook een bijenstichting ontdekt welke in de buurt zit ( http://www.bijenstichting.nl/ ) dus ik zal met hen eens contact opnemen.

  Geniet lekker van je weekendje weg. Hopelijk ver weg, bij deze kille mist vandaan!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Petra:) We kwamen weer door de dichte mis terug. Maar we zijn weer veilig thuis gelukkig. :)

  Leuk een imker in de buurt! Diegene die ik in het artikel quote zei ook: "know your source", dus wat dat betreft zit je helemaal goed. Wat betreft lokaal, ze is Amerikaanse en ik denk dat ze alle honing binnen Nederland wel al heel lokaal vindt. :) In tegenstelling tot de honing die wordt verkocht in de biologische winkels, veel daarvan komt uit Zuid Europa maar het meeste zelfs uit Zuid Amerika. Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Petra. :) Ik sprak haar gisteren op de Noordermarkt. Ze zijn niet zo 'into' computers; emails en bestellingen via de website ontvangen ze nog niet. :)

  Ze gaf mij haar visite kaartje met telefoonnummer.

  Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ton,

  wat lief van je :-D Heel erg bedankt!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga straks kijken bij de Gymsol in Rotterdam of ze daar ook rauwe Hollandse honing verkopen! Schijnt namelijk goed te helpen tegen keelpijn, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit thee recept helpt mij altijd goed tegen vermindere weerstand.

   Beterschap. Groetjes, Ton.

   Verwijderen
 12. Bedankt Ton, mijn dochtertje heeft al een paar dagen last van keelpijn. Gember heb ik nog in huis, dus jouw 'thee' oplossing lijkt me ook een goed idee :)

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je rauwe honing kan vinden, daar is dit recept weer erg geschikt voor.

   Veel beterschap voor je dochter. Ik ben onlangs ook vader geworden van een prachtige dochter:)

   Groetjes, Ton,

   Verwijderen