woensdag 16 november 2011

Honing uit AmsterdamBij Dharma healing ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met gezonde voeding. Zij gaf gezonde tips mee voor reizigers. Een daarvan was, koop rauwe honing in het gebied waar je verblijft, dat helpt je tegen hepatitis en steunt je immuun systeem.

Bij de Natuurwinkel/Ekoplaza is geen lokale honing te koop. Het dichtste bij komt Heide honing uit Spanje, Koriander uit Bulgarije, Koolzaad uit Roemeniƫ en Acacia uit Hongarije. Maar voornamelijk bestaat het geheel uit of is gemengd met, non EU honing.

Mede daarom was ik zo gecharmeerd toen ik deze website tegenkwam: Amsterdamse Honing. Ik heb een mailtje gestuurd dat ik graag lokale onbewerkte honing wilde kopen. Na een snelle reactie heb ik 5 potjes lokale honing gekocht; potjes van 500 gram a 5euro uit Geuzenveld van het Bijenpark.

Link
Hele lekkere dikke zoete honing. Een klein beetje gekristalliseerd, maar niet minder lekker. Dat wordt feest volgend jaar met een nieuwe oost in Amsterdam.

8 opmerkingen:

 1. Alleen jammer dat het plaatje op de pot die van een wesp is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze gaat ook mijn kast in, goede prijs ook.

  @Anoniem

  Entomologie is duidelijk niet aan jou besteed. Zoek eens op hoe een honingbij eruit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Velen verwarren een bij en een wesp, ik moet de eerste schrijver helaas teleurstellen dat hij tot de categorie van onwetenden behoort, het is echt een bij. De foto is genomen op een vliegplank van een bijenlast. Ik kan zelfs toevoegen dat de bij een Buckfastbij is. Hoe kan ik dat weten? Ik heb de foto genomen van een van mijn bijenkasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt gelijk, mijn excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maar zit honing van de stad niet vol met chemicalien?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb onlangs een potje Amsterdamse Honing kado gekregen uit Amsterdam Oost van een imker. Ik was uitermate verbaast hoe speciaal en anders deze honing smaakt dan bijvoorbeeld de reguliere honing van Traay. Deze honing was o uniek en verfijnd van smaak. Een beetje eucalytus en thijm achtig. echt heel bijzonder.
  Amsterdamse Honing is dus beslist de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil weten hoe gekristalliseerde honing eruitziet. Ik heb namelijk verschillende potten AH biologische honing gekocht in de veronderstelling dat het echte honing was. Nu is die gekristalliseerd en het lijken korreltjes suiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet iemand waar honing die gewonnen is in de WATERGRAAFSMEER te koop is? Dit in verband met het proberen te miniseren van HOOIKOORTS?i

  BeantwoordenVerwijderen