dinsdag 1 november 2011

Adya Clarity Water controverseEr is controverse ontstaan over Adya water.

Veel trouwe yogi's in Amsterdam gebruiken Adya Clarity om mineralen aan hun water toe te voegen. Dit kwam op ongeveer 2 jaar geleden. Ik heb er al eens over geschreven, met enige terughoudenheid als ik kijk hoe ik toen het artikel afsloot. :)

Het is vooral bekend in de rawfood beweging. Nu stuurt Unlimited Health vandaag een mailtje uit dat ze stoppen met de verkoop totdat er meer duidelijkheid is:

"Naar aanleiding van het conflict tussen Mike Adams (Health Ranger) en Matt Bakos (eigenaar Adya Water Clarity USA) en alle verontrustende berichten vanuit Amerika betreffende Adya Clarity is ons de situatie helaas niet duidelijk meer. Door deze berichten van beide zijden en de daardoor voor ons onduidelijke situatie hebben we besloten om momenteel geen Adya Water Clarity meer te verkopen."

Hier op de scienceblog een analyse van wat lijkt een vete te zijn, voor wie er meer over wil lezen. Maar er worden toch ook duidelijk kanttekeningen geplaatst bij de claims van Adya water.

Mijn timing is uitzonderlijk te noemen; juist vanochtend heb ik een nieuwe fles Adya gekocht na een tijd zonder gezeten te hebben. Toen kwam dit nieuws tot me. Aan het einde van de dag heb ik de fles terug gebracht. Het voelde niet goed meer.

De vraag is hoe makkelijk beĆÆnvloedbaar ben ik eigenlijk. Wat is de les van vandaag. Meer terug naar mijn eigen gevoel. Toen ik begon met puur eten ging het vooral om wholefoods. Niks met toegevoegde suiker. Zoveel mogelijk biologisch. Dat heeft mij een hoop gebracht. Dat weet zelfs mijn tandarts ik heb al jaren niks meer hoeven te laten te doen.. voorheen was het ieder jaar raak.

Voldoet Adya water daaraan? Nee, eigenlijk niet. Een substantie uit een flesje waarvan ik maar moet geloven dat het goed voor me is. Het is zeker geen wholefood. Eet alleen maar wat je ouwe overgrootmoeder als eten herkent! Maar mijn lief zegt dat ik weer doorsla, want ik eet natuurlijk nog wel lekker Goji bessen uit de Himalaya. :)

Afsluitend niet direct gerelateerd tot Adya water, maar puur te vermaak. Als je iemand helemaal los wil zien gaan over water, David Wolfe heeft het hier zelfs over 'angry water' in buizen. Het moet allemaal door een spiraal heen geleid worden. :)

7 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,
  Blijf altijd je gevoel volgen. Er kunnen nog zoveel mensen opstaan en zeggen dat iets goed en gezond is, toch moet je altijd blijven luisteren naar je eigen lichaam en geest. En ook dat houdt ons nog wel eens voor de gek (of liever: wij willen soms niet luisteren), maar dan in ieder geval niet voor de verkeerde (commerciƫle) redenen.
  En houdt dit in balans met je verstand.

  Het is natuurlijk gewoon wel weer onwijs vervelend. Doe je zo je best om zo gezond mogelijk te leven en dan lees je zoiets weer (ik had ook een mailtje van Unlimited Health ontvangen).

  Zo signaleert dit wederom aan mij dat de natuur ons alles heeft gegeven en dat gezondheid niet niet uit flesjes en potten komt.

  Overigens zegt David Wolfe iets heel engs, namelijk dat hij soms dagen niet drinkt als hij geen bronwater uit een glas kan drinken. Er zijn voorbeelden dat men dood kan gaan aan deze starre gedachtengang. Durianrider vertelt dit op Youtube (http://www.youtube.com/user/durianriders).

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. these sunny days right now I´m staying in germany I´m more than fortunate to know a spring in a not far away forest where I gather fresh supertasty spring water..
  it costs nothing besides time and a bit work carrying it - and the forest walk comes for free with it ;D..
  I always put in into led-free glass bottles (I also fill up my bpa-free plastic drinking bottles) and at hOMe I pour it into my alladin glass caraffe with the flower of life pattern which charges the whole thing with the overtone scale. it tastes SO good and is really easy to drink!
  so sad that there are no springs around in the amsterdam area..
  flowy greetings from chlorophylla*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ton,

  Inmiddels is de test van het haar van Helen (Unlimited Health) op haar website gepubliceerd.

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onafhankelijk onderzoek lijkt mij beter dan het haar van de importeur van Adya water in Europa.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Petra. Ik kan de uitslag op haar website niet vinden, waar is deze gepubliceerd? Dankjewel! Groetjes, Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ton,

  Oeps! De link staat op haar webshop pagina. Daar kom ik natuurlijk nogal vaak omdat ik niet zo regelmatig in de gelegenheid ben in real life langs te gaan. Wat trouwens heel erg jammer is, omdat ik vind dat ze een hele fijne en goede winkel heeft, en een heerlijk restaurantje!

  De link kan is deze: http://www.unlimitedhealth.nl/pdf_files/helen-haar-test.pdf

  Overigens ben ik het niet eens met anoniem. Zoals u kunt zien bij de genoemde link is het onderzoek gedaan door een onafhankelijk instituut. Maar ja, dat had u natuurlijk al gezien toen u oordeelde ;-)
  En nee, ik heb totaal geen belangen bij Adya of de importeur. Wel vind ik Helen een goed mens, maar dat is wat anders :-)

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo allemaal,
  Ik was op zoek naar informatie over pine honey, specifiek wat de Nederlandse naam is en waar ik het kan kopen. Is er iemand op de site die dit weet?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen