maandag 4 februari 2013

Rauwe Chocolade taart

De ware rauwe liefdestaart.

Ingrediƫnten:


  • 2 kopjes walnoten
  • 2 kopjes geraspte kokos
  • 10 medjoul dadels
  • 5 eetlepels honing
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • Snufje zout
  • Kaneelpoeder. Genoeg om de bovenkant flink te bedekken.
  • Liefde


Doe de dadels, walnoten, kokos, honing en zout in de foodprocessor. Stop halverwege om te proeven. Eventueel verhoudingen wat aanpassen, na smaak.

Vervolgens genoeg kaneelpoeder om een bovenlaag te creeren. Vervolgens weer verder pulse blenden. Totdat er een mooie consistente plakkerig deeg ontstaat.



Maak hiervan 2 gelijke ballen.



Voor de hart vorm: leg de ballen tegen elkaar, en druk ze plat. Vervolgens aan de onderkant tegen elkaar kneden in de vorm van een v. Aan de bovenkant de inkeping groter maken zodat een mooi hart ontstaan.

Versieren met kokos, pompoen en zonnebloempitten.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit! Ik maak vaak repen met ongeveer de zelfde samenstelling (dadels,kokos, amandelen en chiazaadjes), dus ik weet dat het ook lekker zal zijn.
    Alleen denaam rauwe chocolade taart snap ik niet helemaal, ik had verwacht dat er rauwe cacao(nibs) in zou zitten!?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jantine,

      Dankjewel, ik ben blij dat iemand wakker is. Ik was vergeten de 5 eetlepels cacaopoeder erbij te zetten. Dat heb ik snel gecorrigeerd. :)

      Cacao nibs is ook een goed idee natuurlijk.

      Jouw repen klinken ook heel lekker, ga ik proberen.

      Groetjes, Ton.

      Verwijderen
  2. De kokos rasp van de nieuwe band is niet rauw. Evenals de witte amandelen en amandelmeel, ongezouten cashewnoten en zo nog een aantal dingen waarvan je misschien verwacht dat ze wel rauw zijn. De nieuwe band heeft een overzicht. Die kun je waarschijnlijk wel aanvragen. Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen