zaterdag 17 november 2012

ChocodelicVandaag stond in de Natuurwinkel iemand Chocodelic producten te pluggen. Hij vertelde dat zijn favoriet de Goji berries ballen zijn. Onze favoriet zijn Inca berries.Wat een heerlijk product. Nog lekkerder dan de loveshock repen van Laura.

Ingrediënten zijn
 • cacao bonen
 • cacao boter
 • kokos bloesemsuiker
 • Goji bessen (of wat anders)
Deze ballen zijn echt hemels. Prijs ongeveer hetzelfde als loveshock. 100 gram voor 6 euro.

Nog gevraagd wat kokos bloesem suiker nou precies is. Volgens hem stijgt je suikerlevel minder dan van bijvoorbeeld agave siroop.

En hij zei dat Ghandi heeft gezegd dat het de oplossing zou zijn voor armoede in de wereld. Loveshock is een tijdje terug overgeschakeld van agavesiroop naar kokos bloesemsuiker.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Thnx voor deze tip ... alleennn zijn deze echt véél te lekker ;-)

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra :)

   Ja, zeker. Alleen stond ik wel erg te stuiteren daarna, misschien reageer ik toch wel heftig op die bloesemsuiker. :)

   Groetjes, Ton.

   Verwijderen
  2. Hoi Ton,

   Inderdaad had ik vanmiddag ook meer last van gestuiter. Na een zoektocht over de ingrediënten stuitte ik op de informatie dat iemand nerveuzer reageert op verhitte cacao dan op rauwe cacao. Misschien is het product toch niet zo rauw als ze claimen?

   Groetjes, Petra

   Verwijderen
 2. Hoi Ton,

  Toch nog even een berichtje aanvullend op de vorige. Want al dit lekkers werkt uiteraard inspirerend en dat bracht me op de volgende vraag: hebben jij en/of je lief al eens geprobeerd zulke snacks zelf te maken? Dit heerlijks bestaat alleen maar uit gedroogd fruit, cacao en cacaoboter en een zoetstof zoals palmsuiker ... dat zette me toch aan het denken om zelf eens wat proberen te fabriceren wat wellicht een lekkere en goedkopere snack oplevert. Kortom, ik denk dat ik binnenkort eens ga kokkerellen ;-)
  Mochten jullie al zoiets gemaakt hebben, dan houd ik me aanbevolen voor tips, ideeën en adviezen!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra :)

   Dit is een leuk recept: Chocolade Fudge

   Wel heftig hoor :)


   Groetjes, Ton.

   Verwijderen
  2. Hoi Ton,

   Dank je wel dat je op dit recept wijst. Ik had eerder al even naar deze gespiekt, maar ik heb geen vriezer. Misschien dat ik desondanks probeer en de heerlijkheid laat harden aan de temperatuur in een wat koude kamer. Het lijkt me dat het kokosvet dan ook stolt. Misschien dat ik een deel gebruik om er gedroogd fruit in te rollen. Ik houd je op de hoogte!

   Groetjes, Petra

   Verwijderen
 3. Hoi Ton :-D

  Het begint op spam van mijn kant te lijken, maar ik wilde graag nog even wat aan je kwijt.

  Het viel me op dat Lovechock voor tenminste 81% uit cacaobestanddelen bestaat, terwijl er in Chocodelic 'slechts' 65% zit.

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra. :) Scherp. Dat zou kunnen verklaren waarom ik beter reageer op Loveshock (qua stuiteren). Ik ga vandaag op stap en steek een reep loveshock bij me. (Plus gedroogde abrikozen/mango, cashewnoten, vijgen en bananen :)

   Groetjes, Ton :)

   Verwijderen