maandag 22 oktober 2012

Dharma Healing - spiritueel vastenIn 2007 was ik nog niet heel bewust bezig met gezond eten. Ik was anderhalf gestopt met drinken en blowen. Ging veel naar meetings met lotgenoten die ook gestopt waren of wilde stoppen. Daar deelde we onze hoop ervaring en kracht om via een spiritueel programma, de 12 stappen, nuchter te leren leven.

Zo ben ik gaan lunchen met iemand uit de UK die op bezoek was. Hij had ervaring met vasten in India en vertelde mij dat hij daar geweldige highs had meegemaakt. Dat registreerde onmiddellijk bij mij: natuurlijke highs.

Daarnaast wilde ook dolgraag stoppen met sigaretten roken. Toen ben  ik op het Internet gaan zoeken wat een geschikte plek zou zijn om te fasten. Terecht gekomen op een website van een Spiritual Retreat Experience in Thailand op Ko Samui. Dat eiland was ik al eens geweest. Ik wist uit eigen ervaring dat het makkelijk reizen is in Thailand.

Ingeschreven om 1 week te vasten. Geen idee waar ik aan begon maar kreeg in ieder geval mijn eigen hut aan zee.Er was een nieuwe groep. 15 mensen ongeveer. De dag bestond vooral uit niet eten: 2 colonics (darmspoeling) - die je zelf moest doen in je hut,  jonge kokosnoten om te drinken, ongelimiteerd kruidenthee met lemon. In de avond kregen we soep, wat eigenlijk gewoon een soort bouillon water was.In tegenstelling tot de anderen was ik iemand met een snelle spijsvertering. In die tijd had ik geen gram vet. Het dag programma bestond uit allerlei klasjes. Hillary Hitt, de vrouw achter Dharma healing heeft een dietiste achtergrond en gaf iedere dag les over eten. Rawfood kwam vaak aan bod. Verder deden we een beetje yoga, meditatie en wat andere activiteiten.Stoppen met roken lukte mij niet, stoppen met eten wel. Elke dag bestuurde ik nauwkeurig tijdens de colonics wat eruit kwam. Dat was heel interessant. :) Ik viel snel af.Op de laatste dag had ik een snijplank en een mes gekocht, klaar om mijn vast te breken. Het eerste wat ik at waren cherry tomaatjes, dat had nog nooit iemand gedaan. Daarna ananas, cashew yogurt, verse kokosolie, mango; allemaal goddelijk. In die week was ik getransformeerd. Vegetarisch, biologisch, rawfood, wholefood, suikervrij en lokaal eten wilde ik. Maar wel nog met pakje Marlboro + aansteker in de broekzak.

Toen ik langzaam terug keerde in de echte wereld  bleek dat nog niet zo makkelijk te zijn. Hillary had makkelijk praten daar in Thailand tussen de ananas, mango's en kokosbomen. In Nederland ging ik voor het eerst in mijn leven naar de Natuurwinkel. Daar zag ik allerlei donkere knollen liggen bij de fruitafdeling ipv exotische vruchten, het was toen januari. Dat was even slikken.

De transformatie ging niet in 1 keer. Maar binnen 6 maanden was ik helemaal vegetarisch geworden, vrijwel suikervrij en deed ik elke dag yoga. Zelfs een jaar later spontaan gestopt met roken. En dat duurt allemaal nog steeds voort.

Dankjewel Dharmahealing, voor een 'life changing experience'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten