zondag 26 september 2010

Geen galstenen gevondenGisteravond was het dan zo ver. We hadden meer dan een dag niets gegeten. Omdat ik 's ochtends yoga had gedaan had ik niet ontbeten. Daarna slechts een tarwegrasje genomen en meteen door naar de darmspoeling. Om 6 uur 's avonds begon het programma.Voor 2 personen: 8 soeplepels magnesium sulfaat in water oplossen. Genoeg water voor 8 glazen. Om 6 uur en om 8 uur 1 glas drinken. Ontzettend goor spul. Ik hoefde er niet van naar de WC, mijn lief wel.

Dan om 10 uur het leverspoelings drankje.
  • 100 ml olijfolie
  • 4 grote grapefruits
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • Gember
Dit hebben wij in de blender gedaan en opgedronken. Even later begon het flink te borrelen. We zijn meteen naar bed gegaan. Dat was maar goed ook, want we waren een beetje misselijk. Uiteindelijk zijn we allebei in slaap gevallen.

De volgende ochtend was het hartstikke spannend natuurlijk of er galsteentjes uitgepoept zouden gaan worden. Maar helaas. In het begin heb ik het zelfs nog fanatiek opgevangen met een vergiet. Maar er kwam alleen maar veel schuimerig bruin water uit.

Vervolgens nog 2 glazen magnesium gedronken, om 6 en 8 uur. Dat moedigde het zojuist beschreven proces op de wc alleen maar aan. Nog meer geborrel in de maag.

Om 11 uur ben ik weer gaan eten. Dat was wel fijn. Voelde als een vast die gebroken werd. Maar de frequente wc bezoekjes bleven aanhouden gedurende de dag. In de avond had ik een afspraak die ik daarom maar heb afgezegd.

Volgens Moritz dient de kuur minimaal 1 keer herhaald te worden omdat er soms de eerste geen steentjes uit komen. Ik moet eerlijk gezegd zeggen dat ik daar helemaal geen zin in heb. Een dag niet eten en op die vieze magnesium drankjes helemaal leeg te lopen voelde nou niet echt zuiverend.

Ik heb wel eens een hele goede ervaring gehad met vasten. Maar deze keer, nee. Ik laat het hierbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten