woensdag 18 februari 2015

Wortel Appel Gember

Mijn favoriete juice. Toch het lekkerste gemaakt met een sapcentrifuge, niet met blender.

Ingrediënten:


 • Appel
 • Wortel
 • Gember (niet te veel;)
5 opmerkingen:

 1. Hoi Ton,

  Zit je aan de suikerbommen? ;)
  Veel koolhydraten hoor in 1x zo'n sapje. Don't overdo it!

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra

   Je slaat de spijker op zijn kop! Ik eet veel te veel suikers. Mijn misvatting was eigenlijk, dat zolang het niet toegevoegde suikers zijn het wel goed zit.Ik ga mij eens herbezinnen, want ik zit dan wel in de groene groene zone wat betreft BMI, maar wel helemaal bovenaan, terwijl ik vroeger juist helemaal onderaan zat. (heb ook een buikje gekregen)

   Dankje!

   Verwijderen
  2. Hoi Ton,

   De raw food insteek zet veel te hoog op koolhydraten in en laten vet en eiwitten teveel links liggen. Dit gaat uiteindelijk ten koste van je gezondheid.
   Vet is langdurende energie, koolhydraten geven alleen maar suikerpieken en -dips wat grote gevolgen heeft voor je insuline en diverse organen.
   Met koolhydraten eet je ook al snel teveel. Het hongergevoel wordt minder goed of niet gestild. Zo blijf je steeds weer eten en wordt je lichaam zwaar belast.
   Suikers zijn de bron van ziekten. Het is beter om in de vetverbranding te komen (al is dit niet makkelijk).

   Groetjes, Petra

   Verwijderen
  3. Hoi Petra :)

   Heb het gevoel dat je helemaal gelijkt hebt!

   Nog tips hoe in de vetbranding te komen?

   Groetjes, Ton.

   Verwijderen

  4. Hoi Ton,

   Inname goede vetten (=kokosolie en dierlijke vetten) verhogen, circa 1 gram dierlijke eiwitten per kilogram lichaamsgewicht en 100-150 gram koolhydraten.

   Het past niet op je blog maar ik gooi het er toch in: http://www.westonprice.nl/forums/topic/x-vegetarier/#post-65969
   Heel interessant forum maar wel een heel andere kant uit dan waar jouw blog over gaat. Ik ben langzaam aan herstellende van mijn raw food gebeuren wat mijn gezondheid erg heeft beschadigd.

   Suikers zorgen voor ontstekingen, lichaamsvet, kanker en vele andere ziektes. Ook is de hoge inname van suikers tegen onze natuur want zie jij hier al dat fruit groeien in de winter? Fruit werd gegeten als het groeide om zo een vetlaag aan te maken voor de winterperiode. Helaas is ons huidige fruit niet meer dezelfde als de natuurlijke vorm, want het is gemodificeerd en daardoor hoger in het suikergehalte.

   Er is nog veel meer te vertellen, maar ik raad je aan om eens met open vizier het forum op westonprice.nl te lezen. We worden voor de gek gehouden met al die praat over veganisme en vegetarisch eten.

   Groetjes, Petra

   Verwijderen