maandag 15 september 2014

Fat Sick & Nearly Dead

De laatste tijd raakte ik verstopt naar mijn gevoel. Ik ben niet dik maar wel 20kg zwaarder dan een aantal jaren geleden. Een buikje kan ik niet ontkennen.

Was geinspireerd geraakt door:Een slowjuicer overwogen en daarvoor 2 keer bij de Tarwegraskoning geweest maar raakte helemaal de weg kwijt door de vele prijzige opties.

Op Marktplaats een tweedehands Solis juicer gekocht.

Uiteindelijk heb ik 13 dagen juice only gedaan. Het was een leuke reis. Eerst was ik helemaal blij dat ik nog steeds juices kon maken! Oh wat is gember. wortel,  appel een heerlijke juice. Ronduit feest. Maakte ik elke dag. Maar ook allerlei andere juices, waaronder ook een paar hele smerige groeten juices:). Van alles eigenlijk.

Onderweg kan je niet op veel adressen terecht voor verse juices. Ik was al blij met een verse sinaasappelsap.

Na een dag 4 kwam ik regelmatig in een soort high terecht. Ik zweefde, voel me eén met de wereld. Fietsen/yoga alles was heerlijk, zo licht was ik, veel energie.  Emotioneel werd ik heel stabiel.

Vanaf dag 10 ging het minder. Mijn originele plan was natuurlijk ook 60 dagen net als Joe. Ik begon te fantaseren over ranzig eten en raakte langzaam de motivatie kwijt. Na 13 dagen had ik er genoeg en heb ik een zakje gedroogde ananas gegeten. Heerlijk.

Ik ben nu een maand verder en ben nog steeds 6.5 kg lichter. Mijn BMI is weer groen.

Wat ik uit mijn dieet heb gegooid zijn mierzoete smoothies op basis, van Sunwarrior Rijst proteine, Amandelboter, dadels, cocosolie, banenen, rauwe cacao en nog veel superfoods. Het lijkt een beetje op het recept voor Straciatella ijs.

Kan een juicefast van harte aanbevelen.

1 opmerking:

 1. Hoi Ton :)
  Lekker dat de juicefast zo goed bevallen is. Wat een heerlijk gevoel zal het zijn om weer zo op orde te zijn.
  Het dik worden komt van de teveel aan suikers (die je heel verstandig al wat geschrapt hebt) en teveel afvalstoffen. Ik weet niet of je nog steeds cacao gebruikt maar dit verstopt je lever, dan kan je de afvalstoffen niet kwijt en sla je deze in je lijf op.

  Ik snap er niets van. Tegenwoordig wordt cacao veel geprezen maar ik denk dat hier een andere argumentatie achter zit dan de bevordering van onze gezondheid :S

  Geniet van je hernieuwde lichaam :D

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen