woensdag 4 april 2012

vanuit Thailand - Rauwe Kookles



Vandaag iets gedaan wat ik eigenlijk nog nooit gedaan heb, een rauwe kookles gevolgd. Ik vind het altijd maar duur en ben bang dat ze me dan gaan leren wat een dehydrator is en zo. ;) Niets bleek minder waar.

Toen we op Koh Yao Yai waren hadden we 2 opties, of door naar Krabi of terug naar Phuket. We hadden zo lekker gegeten bij het Living Food cafe in Phuket dat we contact hebben opgenomen of hij een kookles voor ons wilde inplannen. Dat kon en we waren maar met zijn tweeën.

Zijn idee is om mensen een aantal basis dingen te leren waar ze verder mee kunnen bouwen. Vandaag hebben we gemaakt een Pesto saus, Tomaten saus en een Ricotta kaas. Die 3 hebben we gecombineerd tot een rauwe lasagne. Hij gebruikte een aantal technieken die voor mij helemaal nieuw waren. En echt goed bezig met hoe iets nou eigenlijk smaakt, hoe smaakt echte kaas eigenlijk; zuur en zout bijvoorbeeld. Ik in mijn eentje kwam niet verder dan kaas smaakt naar kaas. :)



Verder hebben chocolade brownies gemaakt. Tot mijn verbazing gebruikte hij geen rauw cacao poeder, maar gewoon puur cacao poeder. Dat smaakt volgens hem authentieker. Nu ga ik niet meteen dood van gewoon cacao poeder, maar rauw heeft zonder meer altijd mijn voorkeur. Dus die gaan we dus thuis opnieuw maken met rauwe cacao.



Alles wat ik vandaag heb geleerd ga ik verder in detail beschrijven, nadat we het thuis uitvoerig zelf geprobeerd hebben. Met ingrediënten die in Nederland te koop zijn.

3 opmerkingen:

  1. Ton, wat een leuke site heb je. Ben je nog steeds bezig met raw food? En waar vind ik de post waar je alles in detail beschrijft over deze workshop? Lijkt me interessant om te lezen. Lieve groet, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mirjam,

    Leuk om van je te horen. Raw food is meer onderdeel geworden van mijn dieet.

    Sinds ik vader ben geworden zes jaar geleden, ben ik toch ook wat praktischer geworden. Wel altijd vegetarisch gebleven en de laatste jaren ook veganistisch.

    Dit hebben wij tijdens de kook cursus geleerd:

    http://rauw-amsterdam.blogspot.nl/2012/06/sour-cream-zure-room.html

    http://rauw-amsterdam.blogspot.com/2012/06/tomatensaus.html

    http://rauw-amsterdam.blogspot.com/2012/06/ricotta-kaas.html

    http://rauw-amsterdam.blogspot.com/2012/06/lasagne.html

    http://rauw-amsterdam.blogspot.com/2012/06/rikkis-chocolate-fudge.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ton,

    Bedankt voor je bericht. Wat leuk.
    Ik heb alle linkjes gekopieerd en in een ander tabblad geopend. Ga ik straks rustig naar kijken. Ben benieuwd.

    Ik snap je punt wat betreft het praktischer worden/zijn. Wel mooi dat je de afgelopen jaren zoveel kennis hebt opgedaan!

    Zelf eet ik in de regel zo'n 70-80% raw en de rest plantaardig. Ik heb zojuist een nieuwe droogoven (Sedona Combo) besteld. Ik heb nu een kleine ronde en dat beperkt me in het maken van wraps, crackers etc. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen