woensdag 4 april 2012

vanuit Thailand - Rauwe Kookles



Vandaag iets gedaan wat ik eigenlijk nog nooit gedaan heb, een rauwe kookles gevolgd. Ik vind het altijd maar duur en ben bang dat ze me dan gaan leren wat een dehydrator is en zo. ;) Niets bleek minder waar.

Toen we op Koh Yao Yai waren hadden we 2 opties, of door naar Krabi of terug naar Phuket. We hadden zo lekker gegeten bij het Living Food cafe in Phuket dat we contact hebben opgenomen of hij een kookles voor ons wilde inplannen. Dat kon en we waren maar met zijn twee├źn.

Zijn idee is om mensen een aantal basis dingen te leren waar ze verder mee kunnen bouwen. Vandaag hebben we gemaakt een Pesto saus, Tomaten saus en een Ricotta kaas. Die 3 hebben we gecombineerd tot een rauwe lasagne. Hij gebruikte een aantal technieken die voor mij helemaal nieuw waren. En echt goed bezig met hoe iets nou eigenlijk smaakt, hoe smaakt echte kaas eigenlijk; zuur en zout bijvoorbeeld. Ik in mijn eentje kwam niet verder dan kaas smaakt naar kaas. :)



Verder hebben chocolade brownies gemaakt. Tot mijn verbazing gebruikte hij geen rauw cacao poeder, maar gewoon puur cacao poeder. Dat smaakt volgens hem authentieker. Nu ga ik niet meteen dood van gewoon cacao poeder, maar rauw heeft zonder meer altijd mijn voorkeur. Dus die gaan we dus thuis opnieuw maken met rauwe cacao.



Alles wat ik vandaag heb geleerd ga ik verder in detail beschrijven, nadat we het thuis uitvoerig zelf geprobeerd hebben. Met ingredi├źnten die in Nederland te koop zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen