zondag 13 oktober 2013

Bijenpollen


Sinds ik regelmatig bijenpollen neem is mijn energieniveau sterk verbeterd. Daarvoor crashde ik nogal eens midden op de dag, vooral tijdens mijn werk. Sterk de behoefte aan een powernap. Dat is helemaal weg.

Pollen koop ik bij Honing van de Koning (1kg: 19,95) of Delicous Foods.

Ik gooi een paar theelepeltjes bij een smoothie. Mijn lief vindt die dan meteen niet meer lekker. Zelf heb ik er geen probleem mee qua smaak.


zaterdag 12 oktober 2013

Winkel: Tarwegraskoning

Hoog tijd om de Tarwegraskoning eens te vermelden. In de voormalige waterwinkel aan de Roelof Hartstraat is de graskoning neergestreken. Niet alleen met gras, maar ook een heel assortiment aan rawfood producten.

Roelof Hartstraat 10, Amsterdam:


View Larger Map

donderdag 10 oktober 2013

Incidentele vast

Geheel onverwachts ben ik aan het vasten. Dit is dag 3. Zondagavond had ik een misselijk gevoel wat zich maandag heeft voortgezet. Toch geprobeerd te eten bij Deshima wat vervolgens als een betonblok in mijn maag bleef zitten.

Zodoende heb ik dinsdag helemaal niks gegeten. Het enige wat ik wel nam was kruidenthee met honing en weerstandsthee. Honing is geen onderdeel van een reguliere vast zoals ik dat ken, maar dat sta ik mezelf toe.

Dat ging me zo makkelijk af dat ik besloten heb dag 2 door te zetten. Kokokswater gedronken en een sinaasappel + grapefruit uitgeperst.

De verhalen van Dharma healing komen weer boven, de voordelen van het vasten. Heb ook sterk het gevoel dat er iets uit moet. Opmerkzaam hoe mijn bewustzijn al lijkt te veranderen. Beter begin te ruiken, soms alerter.

Ik werk door. Thuis ben ik alleen deze week omdat lief (vrouw) en lief (dochter) op reis zijn.

Vandaag ga ik verse jonge kokosnoten inslaan en ergens een tarwegrasje scoren.

vrijdag 4 oktober 2013

Favoriete bar


In Stockholm raakte ik verslingerd aan een rauwe bar uit Denemarken. Mijn favoriet: de reep met rauwe chocolade. Nu ook verkrijgbaar in Nederland. Onder andere bij Unlimited Health, maar ook bij Ekoplaza.