zondag 25 april 2010

Spinazie Green Smoothie



Groene Spinazie smoothie:
  • Handje vol spinazie
  • 2 appels (alleen klokhuis weggehaald)
  • 2 stronken bleekselderij
  • Water
Klein genoeg snijden en in de blender doen. Flink blenden.

Lekkere variatie, bleekselderij vervangen door banaan.

zaterdag 24 april 2010

Dadel Noot versnappering



Had wat te vieren gisteren. Deze prachtige Boedha gekregen met deze heerlijke dadel versnapperingen.

Neem een Medjouls dadel en snijd die open. Haal de harde kern eruit en open vouwen. Vul die dan met:

  • Pistache noten
  • Pompoen pitten
  • Gemengde noten. (wij hadden Yogi mix van Helen die bestaat uit, Pistache/Amandelen/Cranberry/Cashewnoten/Rozijnen/Macadamia)
  • Honing
  • Himalaya zout
De pistache overheersen! Dus maar een klein beetje gemengde noten. Door de pistache en de pompoen pitten wordt het ook mooi groen van kleur.

Heel fijn blenderen in de Magamix, dat het bijna pulver wordt. Daar kleine propjes van maken om de dadels mee te vullen. Als decoratie een pompoen pit erop.

Feest!

woensdag 21 april 2010

Rasayana Raw Food Cafe‎

Rasayana Raw Food Cafe‎ is het beste rawfood restaurant waar ik tot nog toe ben geweest. Enig nadeel: de afstand. Het ligt in het centrum van Bangkok. Vreemd genoeg wel in een oase van rust, een zijstraatje van Sukhumvit Soi 39. By HappyCow staat duidelijk uitgelegd hoe je er kunt komen met de Skytrain.

Het is niet goedkoop voor Thaise begrippen. Voor westerse begrippen is het goed te doen en kunnen we ons helemaal rond eten daar. Dat deden wij zo gulzig dat de rekening soms wel opliep tot 1000 bath. (20 euro).

Wortelsalade:



Rauwe spaghetti:



Rauwe vega sushi:



Rauw pizza, helaas het meeste al weg :P



Toetje:



Even gluren in de menu kaart:



vrijdag 9 april 2010

Jonge Kokosnoten



OK, 9 stuks jonge kokosnoten kopen is een beetje overdreven. Maar ik heb de lente in mijn bol en ze zijn soms moeilijk verkrijgbaar. Bovendien heeft mijn lief via via dit super koele chopping knife gekocht voor weinig. Ideaal om kokosnoten open te maken.




Toen ik bij Dharma Healing was in Thailand om een weekje te vasten ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met jonge kokosnoten. Heerlijk vond ik ze! Twee per dag mochten we er.

De jonge kokosnoten hebben nog weinig vlees (het wit) maar veel kokos water vol met mineralen. Een rietje erin en drinken maar. In Thailand worden ze overal langs de kant van de weg verkocht als drankje.

Toen ik over de Blendtec schreef noemde ik al dat het goed is om water als basis te gebruiken bij het blenden. Als ik een smoothie maak gebruik ik ook graag dit vers kokos water als basis. Ook schraap ik het zachte vlees eruit, dat gaat heel makkelijk bij deze jonge kokosnoten met bijvoorbeeld een lepel.

In Amsterdam koop ik ze bij 3 verschillende Chinese supermarkten. Het is altijd even geluk hebben wie ze heeft, maar ze liggen dan ook vlak bij elkaar:
Ze kosten altijd rond de 1.50. Als ik ze wel eens tegen kom op andere adressen zijn ze altijd duurder.

Kijk aan de onderkant of ze nog goed. Is de bodem oranje en zacht; laten liggen! Bewaren in de koelkast.

donderdag 8 april 2010

Rauwe smaak sensaties




Rauwe smaak sensaties van Helen Beliën is een van de weinigen rauwe kook boeken in het Nederlands. Ze doet in dit boek simpel maar krachtig een hoop heerlijke gerechten uit te doeken.

Voor haar is rauw eten Sattvic eten. Puur gezond eten voor een fijn spiritueel leven. Ze begint dan ook Tamas (traagheid) /Rasjas (overactiviteit) /Sattva (puurheid) uit de doeken te doen. Daarbij gaat ze veel verder dan anderen raw foodies. Zo vindt ze champignons, prei, uien, knoflook en cacao ook niet puur. Terwijl dit ingrediënten zijn die je toch vaak terug ziet in andere rawfood kook boeken.

Dit boek heb ik tegelijk gekocht met mijn Food Dehydrator en ik wou dat ik het al eerder had gekocht. Als ik iets wil maken is dit toch altijd het eerste boek wat ik erbij pak.

Heerlijk lekker alles gewoon in het Nederlands. Ja laat ik eerlijk zijn; veel ingrediënten kende ik niet eens voordat ik met raw food begon, laat staan in het engels.;)